сряда, 5 август 2020 г.

август 05, 2020

СИЛАТА НА ВЯРАТА


Силата на вярата е много по-силна от отрицателното внушение на обърнатите знаци.



"Всъщност силата на вярата е много по-силна от отрицателното внушение на обърнатите знаци. Когато човек повярва, че нещо, било то хубаво или лошо, ще се случи, няма начин просто това да не стане. Защото ние сами предизвикваме и направляваме съдбата си. Така е и с обърнатите знаци, които носят значението, приписано им от нас. Моите обърнати знаци могат да ме направят много щастлива. Невероятно, но все пак факт..." Duras (Дюрас )

Обърнатите символи или за счупеното огледало

Много често ни се случва да се опитваме да тълкуваме сами знаците, които ни съпътстват през целия ни живот, без обаче да си даваме сметка, че нещата не винаги са такива, каквито изглеждат, че някои знаци си имат специално значение, което се отнася само за нас.

Сигурно много често ви се е случвало да пожелаете сами да разтълкувате сънищата си, например. Търсите ключовите символи, припомняте си какво е основното им значение, отваряте някой съновник и от прочетеното се опитвате да пригодите тълкуванието, което звучи най-реално и приемливо... аз поне така правех.

Замисляли ли сте се обаче, че това, което пише в тези книги, може и да не е вярно, че знаците имат по-различно значение. Обичам обърнатите знаци. Те ми вдъхват вярата, че нещата не са в постоянен застой, че не са такива, каквито изглеждат, че зад всяко от тях има нещо скрито, което трябва да бъде открито и разбрано.

В повечето примери от художествената литература обърнатите знаци демонстрират преобръщане в света, нарушаване на хармонията, но как може една хармония, моята хармония или вашата, да бъде разрушена, когато именно обратното значение я прави такава, каквато аз или вие я искаме. Страх ли ви е от черни котки, избягвате ли ги на улицата, внимавате ли да не ви "минат път"? Аз пък вярвам, че черните котки ми носят късмет, усмихвам се, когато видя някоя на улицата. И те действително ми носят късмет, защото аз съм повярвала, че е така.

Всъщност силата на вярата е много по-силна от отрицателното внушение на обърнатите знаци. Когато човек повярва, че нещо, било то хубаво или лошо, ще се случи, няма начин просто това да не стане. Защото ние сами предизвикваме и направляваме съдбата си. Така е и с обърнатите знаци, които носят значението, приписано им от нас. Моите обърнати знаци могат да ме направят много щастлива. Невероятно, но все пак факт...

Преди време ме беше страх от счупени огледала, мислех, че те действително носят еди-колко си години нещастна любов. И май наистина е било така, защото съм го вярвала. Тази сутрин счупих едно огледало. И се усмихнах. Вярвам, че е време да се вгледам в моя обърнат знак, защото моето счупено огледало, превърнато неволно на три парчета материя с произволна форма и различна големина, има много за казване, както за мен самата, така и за нещата около мен. Може пък това да е път към една щастлива любов. Кой знае...

понеделник, 3 август 2020 г.

август 03, 2020

АСТРОЛОГИЯТА - ПРИНЦИПА НА ОГЛЕДАЛОТО

 

 

Знаем ли какво искаме, когато си поръчваме хороскоп?...





Астрологията е фина материя, което ще рече желаещите да поставят ясно и точно своите въпроси. Трябва ли да задаваме (конкретен) въпрос?

Астрологията работи на принципа на огледалото. Или както казва Хайо Банцхаф - какъвто е въпросът, такъв е отговорът. Общ въпрос - общ отговор. Конкретен въпрос - конкретен отговор. Въпрос “просто ей така” - отговор “просто ей така”. Никакъв въпрос - никакъв отговор. Тоест няма как да се извърши задълбочен анализ без ясна визия(Знаем ли какво искаме, когато си поръчваме хороскоп?...).

В случай, че искаме да узнаем за личният ни - интимен живот, следва да се включи даденото лице - партньорът. В такъв случай се прилагат, Синастрия или астрология на съвместимостта, която изследва чувствата помежду ви и отношенията чрез наслагване на двете рождени карти, и хороскоп на връзката Комбин, който анализира модела на връзката, ролите на партньорите в нея, нейния смисъл и посока за развитие.

Ако просто желаем от любопитство да узнаем, какво „казват“ звездите, тогава бихме могли да си поръчаме Рождения хороскоп, който представлява най-синтезираното описание на основните тенденции в живота ви, сиреч без задълбочен анализ - кратко синтезиран.

Хороскопите-портрети описват най-вече личността Ви и изследват как качествата и характерът ви се отразяват на поведението и съдбата ви. Елективният хороскоп се отнася за определено събитие - конкретно. Например, събитие от семеен или любовен характер, събитие свързано с кариерата, или бизнесът. Събитието следва да е едно, а не на куп питания за разнопосочни събития.

Прогнозният хороскоп описва енергийни влияния и възможни събития към момента и за период от 12 месеца напред. В астрологията има няколко вида прогнозни методи, а ние ви предлагаме комбинация от двата най-популярни. Транзитите са външните фактори и изследват връзката между актуалните движения на планетите и вашата рождена карта, а Прогресиите - вашия независим път - проследяват развитието във времето на събитията, заложени в Рождения ви хороскоп, малко или повече независимо от външните обстоятелства.

Прогнозна астрология ползва няколко метода - Транзити, Прогресии и Слънчево възвръщане/ Солар. Транзитите описват външните влияния, Прогресиите следват линията на съдбата и желанията ви, а Соларът характеризира годината и събитията от даден рожден ден до следващият.

Вкратце, когато посетим даден ресторант ние си поръчваме нещо по наше желание от менюто. И ако не ни харесва, следва да виним своят избор. Или „Каквото повикало, такова се обадило“…