петък, 24 юли 2020 г.

АСТРОЛОГИЯ - ЗВЕЗДНАТА БЕСЕДА

 

Астрологията е релативистична концепция




Думата  астрология  буквално означава звездна беседа. Със сигурност не е преувеличено да се каже, че астрологията може да бъде най-старата наука в съществуването на нашата планета. Астрологията е, като да учиш днес едновременно изкуство и наука. Тя напълно ангажира и двете полукълба на мозъка, рационалното и интуитивното. Това е брак на астрономията и митологията. За да станете добри в астрологията е наложително да се направят точни диаграми, който изискват обективно наблюдение и точни изчисления.

Проучването на небесата вероятно датира от времето когато първите хора едва са почнали да се изправят и  да гледат към небето, започнали да забелязват сезонните промени и циклите на Луната и как тези промени повлияват или съвпадат със събития в живота им. Различните древни култури използват най-различни методи, с различна сложност или простота, но всички те са имали своята звездна ерудиция, техните митове, ритуали и свещени истории. 

Тълкуването почива върху богатството на натрупаните наблюдения, мъдрост и старателно изучаване; познания за митове и символизъм и загадъчната и неуловима способност да намерите теми, синтези и да се възползвате от цялостната картина, която е уникална за всеки отделен човек в пространството и времето.

Предположението, че зад  използването на астрологията не е, че планетите ни контролират на небесата, за да определят или насочват живота ни. А е по-скоро концепция релативистична, че Вселената е интерактивна енергия континуум или по-точно, по- голяма холограма. Всяка частица съдържа, отразява и взаимодейства с целия модел. От там и древният херметичен принцип: Каквото горе, такова и долу. Какъвто и енергиен танц да се извършва в небесата, резонира и отразява енергиите, а те движат живота ни. 

Целта на изучаването и прилагането на това знание в живота ни, увеличава самосъзнанието и психологическата интеграция т.е.цялостност. Така че, вие  ще знаете правилният сезон, кога да сеете и да жънете и кога да си починете. Или да го кажем по друг начин, за да можем да танцуваме в живота, в ритъма и хармонията на съществуването си.

В момента, на физическото раждане, началото е  белязано от първата глътка въздух, то отразява и отпечатва вашият космически код, вашият модел на израстване или план на живота. Това е вашият собствен уникален енергиен подпис и въплъщава миналото на душата, вашият път или цел, силните ви страни, предизвикателствата, наклонностите и специалните способности. 

Този модел се разкрива в рождената карта и предлага много ключове за решаването на трудностите и интегрирането на всички аспекти във вашето същество. В символична форма, наталната ви карта ви разкрива много от тайните на времето и ключове за самоопознаване, най-добрите възможности за използване на вашия собствен специален артистизъм или гений, както и изпълнението на най-високия ви потенциал.