събота, 11 юли 2020 г.

РЕТРАГРАДЕН КАЛЕНДАР

 

Кои планети са ретроградни през 2020 година

 

 

 

В астрологията планетите се подразделят на две категории: лични планети и трансперсонални планети. Личните планети са Слънцето, Луната, Меркурий, Венера и Марс. Те се считат за бързи планети, защото им е необходимо по-малко време за преминаване на зодиакалния кръг (минимум 28 дни за Луната, а максимум година и 220 дни за Марс). Когато преминават от един астрологичен знак в друг, те балансират енергиите си по различен начин за всеки човек.

Трансперсоналните планети имат по-бавно движение и им трябват между 12 и 249 години, за да преминат през целия Зодиак. Поради тази причина те се наричат и колективни планети, с изключение на Юпитер и Сатурн, които са по-бързи от останалите. Това са Уран, Нептун и Плутон.

През 2020 г. започва „Голямата трансформация“
Трите основни планетарни цикъла, които ще започнат през 2020 година както следва :
Движението на Сатурн и Плутон ще започне на 20 януари 2020 г. и ще продължи 34 години.
Движението на Юпитер и Плутон ще започне на 31 юли 2020 г. и ще продължи 12 години.
Движението на Юпитер и Сатурн ще започне на 2 ноември 2020 г. и ще продължи 20 години.

 Меркурий ретрограден в Риби и Водолей (17 февруари - 10 март 2020)

За първи път, през периода 17 февруари - 10 март 2020 година, Меркурий ще бъде в ретроградна позиция, преминавайки през Риби и Водолей. Пъргавият Меркурий може да предизвика трудности и закъснения в комуникациите, финансовите сделки, търговията, пътни катастрофи и проблеми в транспорта като цяло.

Освен това, тези трудности могат да бъдат свързани с водата и водните инсталации, проблеми с ВиК тръбите, наводнения, причинени или от твърде много дъжд, или обилни снеговалежи, или поледици. Това определено може да се отрази върху пътната обстановка.

Меркурий за втори път ще бъде ретрограден, когато ще попадне в съзвездието Рак, през периода 18 юни - 12 юли 2020 година. Това ще повлияе на трезвото мислене и ясните преценки във всяка една ситуация. Интровертността ще властва. Освен това, тази ретроградност на Меркурий ще предизвика бури, наводнения и евентуално градушки.

През периода 14 октомври - 3 ноември, Меркурий за трети път ще бъде ретрограден, когато ще заседне в Скорпион и Везни. Това ще доведе до лавина от груби грешки, сериозни аварии, фатални пътни инциденти и срив във финансово отношение.

За сметка на това, Меркурий в Риби е пряко свързан с Вселената. Когато Меркурий ретрограден в Риби най-вероятно ще увеличи информираността и интуицията и може да доведе до разбирането и откриването на някои непознати неща.

Може да заявите своят желан хороскоп ТУК