четвъртък, 9 юли 2020 г.

КУНЦИТ И НЕФРИТ - РЕЦЕПТИ

 

Кунцит при болки, Нефрит при страхови неврози

 

 

 КУНЦИТ
Кунцитът е много силен лечебен минерал. Въздейства успокояващо при болки от различен произход. За тази цел се залепва с лейкопласт върху болното място. При редовно пиене на кунцитова вода се стабилизира кръвообращението. 

Контактът с Кунцит, независимо в суров вид или като украшение, действа успокояващо при сърдечни проблеми и предотвратява епилептичните пристъпи. Държан в ръка, Кунцит отстранява усещането за непълноценност и осигурява равновесие между разума и чувствата.

Преди употреба Кунцит се поставя за малко под течаща топла вода. При закупуването на минерала бъдете с повишено внимание, защото на пазара се предлагат предимно синтетични аналози.

НЕФРИТ
При физически контакт, Нефрит съдейства за възстановяване на нервната система и балансира работата на всички органи. Предпазва от всякакви критични състояния, в това число и от хипертонични  кризи.

Препоръчително е да бъде винаги на разположение на притежателя си - носи се в чантата или в джоб. При всяко усещане на напрежение,  душевен или физически дискомфорт, се поставя Нефрит върху зоната на третото око - между веждите. Нефрит е чудесен лечител при проблеми с бъбреците.

При страхови неврози тази терапия се извършва сутрин минимум за десет минути, а вечер се използва пирит. Положен за 15 минути върху гръдната кост, минералът успокоява сърдечния ритъм и отпуска нервната система.

При бъбречни проблеми се масажира средата на двете стъпала и се пие вода, йонизирана с клиноптилолит. При хронична мигрена обработен къс от минерала се подлага в легнало положение под задната част на главата. Прилагана продължително време, тази терапия с Нефрит дава много добър ефект.

Нефритът е един от най-силните стимулатори на творческата енергия на всеки човек. Ефект се постига при полагане на третото око и дори само при визуален контакт. Нощем късче Нефрит под възглавницата елиминира кошмарните видения. След употреба се измива с топла вода.

Подбрал за вас – Красимир Куртев