вторник, 7 юли 2020 г.

АЗУРИТ И КАРНЕОЛ - РЕЦЕПТИ

Азурит при аритмия, Карнеол за половата система





Азурит е известен със зашеметяващия си син цвят, който повишава креативността и вътрешната мъдрост, защото почиства и активира чакрата на третото око. Поставете Азурит във вашия дом или офис, за постоянен поток от неговата мощна енергия. Преди да започнете работа по даден проект, седнете спокойно с Азурит в ръце за двадесет минути, за да се възползвате от вдъхновяващата му енергия.

В случай, че имате проблеми с комуникацията, комбинацията от Азурит и Малахит е отлична за балансиране на чакрите на сърцето (при сърцебиене или аритмия) и гърлото, в частност гласните струни. Легнете в удобно за вас положение, поставете камъка върху гърлото или горната част на главата и оставете неговата мощна лечебна енергия да успокоява съответната област, хармонизирайки гласът ви.

Положен върху челния енергиен център, Азурит въздейства положително върху жлезите от ендокринната система и най-вече върху щитовидната жлеза. Държан продължително време върху областта на черния дроб, минералът стимулира дейността му и по този начин пречиства организма от нежеланите токсини.

След употреба Азурит се поставя за секунди под тънка струя вода. Препоръчително е да се съхранява в закрита опаковка.


Огненият Карнеол
Освен поразителната си естетичност, значението на Карнеол чудесен хармонизатор на долните три чакри. Карнеол е един от естествените камъни, който се прилага при затруднено зачатие, проблеми с половите органи, нарушение в сексуално отношение и трудна бременност.

Използвайте Карнеол  и ще се убедите в неговите невероятни лечебни сили. Карнеол облекчава напрежението и стресът. За да усетите заземяващите ефекти от Карнеол, може да го поставите в долната част на корема. Тази хармонизираща терапия ще зареди енергийно съответните чакри като ги освободи и прочисти от зловредните негативи.

Карнеол е един от най-силните минерали за подпомагане на оздравителните процеси в организма. Контактът с него (държан в ръка, носен като бижу) стимулира растежа на клетките и зарастването на рани. При кървене на венците за промиване се използва карнеолова вода. Когато водата се изпие, чрез кръвообращението тя се отразява благоприятно и на кожата.

Положен върху сакралната чакра, Карнеол активира храносмилателните процеси и засилва апетита. Налагане на същото място помага за бързо преодоляване на менструални болки. За облекчаване на болката се поставя Карнеол веднага върху опарено, изгорено, ухапвания от пчели, оси и други жилещи насекоми.
При бременност бъдещата майка трябва да носи постоянно Карнеол и жадеит. По време на раждане тези минерали подсилват коремните функции.

Карнеол помага и при възпаление на яйчниците. Всяка вечер за по 15 минути се поставя върху местата на двата яйчника. Карнеоловата вода въздейства стабилизиращо върху кръвообращението. Тя може да помогне при раздразнение и възпаление на стомаха и червата. Една чаша се изпива на части през целия ден. Носенето на Карнеол осигурява виталност и радост от живота.
Препоръчително е при носенето на Карнеол да бъде в пряк допир с кожата. След употреба се измива под течаща вода.

Внимание! При използване на структурирани води се консултирайте преди това с лекар!


Рецептите са подбрани за вас от моя милост… Публикацията няма за цел лечение по силата на закона, по скоро хармонизиращо въздействие. Бъдете здрави!