събота, 25 юли 2020 г.

юли 25, 2020

"ЗОМБИ" ПЛАНЕТАТА ФОМАЛХАУТ

 

„Фомалхаут“ или „Устата на рибата“.




За Фомалхаут древните астролози казват, че е много мощна и щастлива звезда, макар да притежава и скрито негативно влияние. Указва на преход от материалистични към духовни интереси. Когато Фомалхаут е изгряваща или кулминираща указва на големи почести през целия живот. 

Думата „Фомалхаут“ произлиза от арабската фраза «Fum Al Hut», или „устата на рибата“. Счита се, че Птолемей е взел името ѝ от арабите. Фомалхаут е една от четирите кралски звезди в Персия. Преди 3000 г от новата ера е съвпадала с точката на зимното слънцестоене и за това персите са я наричали „Пазител на юга„ Природа: Меркурий, Слънце, Уран. 

Историята, която свързва тази звезда, е легендата за звездната риба, поглъщаща водите на големия потоп, като по този начин спасява света. Рибата се тълкува като спасител в много народи, включително и хиндуизма. Затова и тази звезда е тясно свързана с религията, вярата, духовните търсения. 

Хора, които имат тази звезда в съвпад със Слънцето или Луна, се раждат духовни. Те вечно търсят и се развиват в духовните въпроси, и не рядко имат духовни дарби. Влиянието на Фомалхаут на Венера и Меркурий е много подходящо. Планетите като Марс, Сатурн, Плутон не са удачни да са в съвпад с тази звезда, защото обръщат доброто ѝ влияние в зло. Дава свръхоргинална информация, активност, смелост, царственост, успех в писателската дейност, научна, духовна дейност. 

Увеличаването на обема на знания за звездите, натрупани от човечеството, доведе до факта, че звездата Фомалхаут се преквалифицира като звезда от спектрален тип A, чиято повърхностна температура е около 8500 Kелвина (около 8225 градуса по Целзий), според астрономът Джим Кейлър. Измерванията проведени по метода на паралакс, показаха, че тази звезда се намира на 25 светлинни години от Земята, и че нейната светимост е около 16 пъти по-голяма от светимоста на Слънцето. 

Видимата и звездна величина е 1.16 ,което я прави 18-тата най-ярка звезда в нощното небе. За звездата Фомалхаут Джим Кейлър пише: 

Намира се от нас, на същото разстояние като Вега, тя е с една степен по-слаба за нашите очи, защото е с по-малко тегло, равно на две слънчеви маси, което води до по-ниски температури на повърхността на звездата и нейния по-малък размер.

петък, 24 юли 2020 г.

юли 24, 2020

АСТРОЛОГИЯ - ЗВЕЗДНАТА БЕСЕДА

 

Астрологията е релативистична концепция




Думата  астрология  буквално означава звездна беседа. Със сигурност не е преувеличено да се каже, че астрологията може да бъде най-старата наука в съществуването на нашата планета. Астрологията е, като да учиш днес едновременно изкуство и наука. Тя напълно ангажира и двете полукълба на мозъка, рационалното и интуитивното. Това е брак на астрономията и митологията. За да станете добри в астрологията е наложително да се направят точни диаграми, който изискват обективно наблюдение и точни изчисления.

Проучването на небесата вероятно датира от времето когато първите хора едва са почнали да се изправят и  да гледат към небето, започнали да забелязват сезонните промени и циклите на Луната и как тези промени повлияват или съвпадат със събития в живота им. Различните древни култури използват най-различни методи, с различна сложност или простота, но всички те са имали своята звездна ерудиция, техните митове, ритуали и свещени истории. 

Тълкуването почива върху богатството на натрупаните наблюдения, мъдрост и старателно изучаване; познания за митове и символизъм и загадъчната и неуловима способност да намерите теми, синтези и да се възползвате от цялостната картина, която е уникална за всеки отделен човек в пространството и времето.

Предположението, че зад  използването на астрологията не е, че планетите ни контролират на небесата, за да определят или насочват живота ни. А е по-скоро концепция релативистична, че Вселената е интерактивна енергия континуум или по-точно, по- голяма холограма. Всяка частица съдържа, отразява и взаимодейства с целия модел. От там и древният херметичен принцип: Каквото горе, такова и долу. Какъвто и енергиен танц да се извършва в небесата, резонира и отразява енергиите, а те движат живота ни. 

Целта на изучаването и прилагането на това знание в живота ни, увеличава самосъзнанието и психологическата интеграция т.е.цялостност. Така че, вие  ще знаете правилният сезон, кога да сеете и да жънете и кога да си починете. Или да го кажем по друг начин, за да можем да танцуваме в живота, в ритъма и хармонията на съществуването си.

В момента, на физическото раждане, началото е  белязано от първата глътка въздух, то отразява и отпечатва вашият космически код, вашият модел на израстване или план на живота. Това е вашият собствен уникален енергиен подпис и въплъщава миналото на душата, вашият път или цел, силните ви страни, предизвикателствата, наклонностите и специалните способности. 

Този модел се разкрива в рождената карта и предлага много ключове за решаването на трудностите и интегрирането на всички аспекти във вашето същество. В символична форма, наталната ви карта ви разкрива много от тайните на времето и ключове за самоопознаване, най-добрите възможности за използване на вашия собствен специален артистизъм или гений, както и изпълнението на най-високия ви потенциал.

сряда, 22 юли 2020 г.

юли 22, 2020

РЕТРОГРАДНИТЕ ПЛАНЕТИ 2020

 

Как влияе всяка от планетите на хората, разкрива езотеричния анализатор Красимир Куртев



Скритите послания на ретроградните планети


Слънцето и Луната са светила, въпреки че условно са “планети” и те никога не се движат ретроградно.

Ретрограден Меркурий - Това е планета на разсъдливостта, ума и комуникациите. Когато е ретрограден, процесът на мислене изглежда по-задълбочен и проницателен. Съществува някаква вътрешна способност да влиза във връзка с чувствата и мислите на другите хора, което понякога предпазва от прибързани заключения. Много писатели имат ретроградни планети, защото за много от тези хора е по-лесно да се изразяват писмено, отколкото устно.

Близнаци (Меркурий)

Меркурий е управител на Близнаци, негов цвят е жълтото, с качества като лъчезарност, топлота, мекота, остър ум, откритост, възторженост, осъзнатост, яснота, лекота.

Дева (Меркурий)

В знака Дева планетата Меркурий се представя от кафявия цвят, който е цвета на земята, на стабилността, реализма и домашния уют. Tой вдъхва сигурност и опора, усърдност, практичност, грижа за другите, дълбока душевност.

Ретроградна Венера - Това е планетата на привързаността, обществените импулси и ценности. Когато е ретроградна, индивидът не винаги е способен да покаже любов и привързаност, независимо колко дълбоко изпитва тези чувства. Трудно му е да бъде демонстративен. Той е стеснителен. Процесът на съзряване може да се забави и затова подходът към любовта може да е незрял. Или човек може да прояви импровизирано отношение към любовта и любовната авантюра и това може да го охарактеризира като нимфа или сатир.

Везни (Венера)

Розовото е цвета на Венера в знака Везни, както и синьото. Свързва се с дисциплина, хармония, равновесие, безпристрастност, мир, разбирателство, служене, лидерство, удовлетворение, щастие.

Телец (Венера)

Венера в знак Телец е зелена на цвят, свързва се със спокойствие, упоритост, целеустременост, хармония, равновесие, самоувереност.

Ретрограден Марс - Това е планетата на действието, енергията и инициативата. Когато Марс е ретрограден, има по-малка вероятност човек да е в съревнование със себе си. Този индивид е по-преднамерен, и обикновено отработва всичко предварително, преди да го направи публично достояние. По този начин той може да избегне клопките и бързо да навакса пропуснатото. Когато се използва негативно, влиянието на ретроградния Марс, индивидът може да действа колебливо.

Овен (Марс)

Марс в знака Овен съответства на червения цвят. Качествата, които свързваме с цвета и зодията са активност, страстност, енергичност, прямота, динамичност, импулсивност, пробивност.

Скорпион (Марс)

В знака Скорпион управляван от Марс, отново цвета е червен, но тъмночервен. Качествата с които свързваме зодията и цвета са решителност, сила, власт, самоувереност, активност, водачество, амбициозност, страст, любов.

Ретрограден Юпитер - Това е планетата на експанзията, идеализма и оптимизма. Когато Юпитер е ретрограден, индивидът развива свои собствени религиозни и философски убеждения, идеали и даже морални принципи, вместо да приема това, което са го учили. Той търси интуитивно отговорите и ги намира вътре в себе си. Също притежава способността да вижда общата картина, вместо да се рови едностранчиво в детайлите. Той често открива пространства, които другите не забелязват.

Стрелец (Юпитер)

Юпитер е планетата управител на знака Стрелец, а цвета който свързваме с тази планета е индиго. Той е израз на духовност, мъдрост, разширение, цялостност, дълбоко разбиране, премахване на ограниченията и задръжките, интуиция.

Ретрограден Сатурн - Сатурн е планетата на дисциплината, учителството и управлява инстинкта за самосъхранение. Когато е ретрограден той е главният пример за свободна воля и нагласа. Негативно използвано влиянието на ретроградния Сатурн, може да ви накара да се чувствате несигурен и даже комплексиран, защото когато погледнете себе си, вие не харесвате това, което виждате. Страхувате се да не ви отхвърлят, и затова разкривате себе си, в колкото се може по-малко в ситуации, които може да завършат с провал или да ви накарат да се чувствате по този начин.

Вие като че ли се нуждаете от постоянно насърчаване, тъй като ви липсва амбицията присъща за Сатурн. Въпреки това, ако се използва позитивно това влияние, ще се вгледате в себе си и още в ранна възраст ще бъдете наясно кой сте, накъде сте тръгнал и какво ще направите, за да се доберете до целта.

Обмисляте предварително постигането на вашите цели по един скромен и ненатрапчив начин, но наистина ги постигате. Някои може да ви считат за твърде сериозен, обаче в действителност вие имате чувство за хумор, само че насочено точно в целта.

 Козирог (Сатурн)

Сатурн в знак Козирог е кафяв или черен (липса на цвят).  Качествата, които притежава са сигурност, стабилност, дисциплина, придържане към нормите и традициите, поставяне на точни и ясни цели, ограниченост, консерватизъм, постоянство, умереност, практичност, зрялост, самоувереност.

Ретрограден Уран - Тук имаме работа с планетата на свободата и пробуждането. Когато Уран е ретрограден, вътрешната насоченост на индивида подсилва импулса му да бъде различен, да счупи оковите на традицията още в ранна възраст. Потребността да бъде особен или уникален е засилена. Нуждата да се постигне лична свобода, доста често създава подтик да е над другите. Много политици, държавни глави, диктатори и обществени лидери имат ретрограден Уран.

Водолей (Уран)

Синьото е цвета на Уран във Водолей. Свързва се с проява на осъзнатост, безграничност, вяра, свобода, търсене и преживяване на обективната реалност, на истината, разрушаване на всичко старо, промяна, прогрес, приключение.

Ретрограден Нептун - Това е планетата на интуицията, илюзията или разочарованието и духовното пробуждане. Аспектите на Нептун добиват особена значимост, когато той е ретрограден. Ако Нептун сключва аспекти, които го правят мъгляв и неясен, проникването навътре няма да помогне да се изяснят нещата; напротив - човек може да заживее в един нереален свят от мечти или напротив – напълно да заблуждава себе си. Мъченическата природа на Нептун може да добие сила и човек може да се чувства достоен, само когато се жертва за доброто на другите. С позитивни аспекти, които подкрепят ретроградния Нептун, действието което идва отвътре, може да провокира много силна лична интуиция. Всеки талант даден по рождение, може да бъде използван с лекота в една относително ранна възраст.

Риби (Нептун)

Виолетовото е цвета на Нептун в знака Риби. Неговите качества са вглъбеност, проницаемост, пророческа интуиция, мечтателност, влечение към изкуството и музиката, мистицизъм, съвършенство, идеализъм, вдъхновение, изтънченост.

Ретрограден Плутон - Плутон е планетата на трансформацията и обсебването. Тъй като той е ретрограден 6 месеца в годината, почти при половината от хората той е ретрограден. Затова е невъзможно да се припишат определени наклонности зависещи от това движение.

Планетата  Плутон за всички зодии, може да бъде свързана с рязка промяна, сътресения, борба за власт, манипулации и жажда за контрол. Цветове -  черно, червено, бургундско червено, тъмно лилаво и комбинация от червено и черно.



Източник:  trafficnews.bg
юли 22, 2020

АСТРОЛОГИЧЕСКО СЪБИТИЕ

 

Астрологична прогноза по желани от вас показатели



Астрологичната прогноза по показатели е много важна и актуална за случаи, при които някакво събитие вече е в ход, предварително е изглеждало, че няма да имате никакви пречки, но изведнъж се натъквате на непредвидени обстоятелства и е важно да знаете дали да продължите и как, в рамките на какъв период от време е вероятно да довършите започнатото, дали всичко ще приключи успешно или има голяма вероятност да понесете загуби и усилията ви да са напразни.

Наблюдават се над 11 показателя - любов, развлечения, пари, имоти, обучение, работа, пътуване, здраве, сключване на договори, реализиране на сделки, преживяване на екстремни ситуации, възможности за творческа изява, промени в кариерното развитие, като за последните два показателя резултатите ще са по-точни, ако конкретизирате и сферата на дейност или работа.

Желателно е периодът от време, за който се прави прогнозата да не е прекалено дълъг. Максималният срок е една година и той се прилага за факти, изискващи повече време за осъществяване – например, строеж, съдебно дело, дългосрочна сделка, начало на нова дейност или бизнес. При поръчка цената по подразбиране е за един показател за 3-месечен период. За по-големи периоди се договаря.

ИЗБОР НА ДАТА ЗА ОПРЕДЕЛЕНО СЪБИТИЕ

Кога е най-благоприятният момент да предприемем едно или друго действие, да осъществим идея с перспективно развитие и отражение? Избирането на подходящ момент ни спестява много затруднения в бъдещия ни живот.

Защо да влагате два пъти повече енергия в дадена работа, когато можеш да насочите енергията си към друга дейност и да отложите временно първата? И, връщайки се към нея след месец или два, да я свършите буквално с едно щракване на пръстите, при това с много по-голям успех или по-висок приход.

Естествено изниква въпросът – че как така един момент на действие ще е по-подходящ от друг? Много лесно – вършейки нещо сега няма да получите подкрепата на някой, който ви е нужен и когото може би все още дори не познавате. Представете си, че само след седмица се запознаете с нов човек и се окаже, че точно той може да предостави нужните за бизнеса ви условия? Тогава няма да губите време в напразно търсене, а просто ще форсирате работата си.

Оптималният период за избор на дата е 3-месечен, удължаването на периода разширява границата на разминаване, тъй като влиянието на Вселената е динамично.

СИНАСТРИЯ (ХОРОСКОП ЗА СЪВМЕСТИМОСТ)
Синастрия (хороскоп за съвместимост) между двама души е направление в астрологията, което изяснява фактори като стабилност на връзката, възможностите за бизнес или съвместен живот. Хороскопът за съвместимост (Синастрия) се прави по час, дата и място на раждане на всеки от партньорите.

Чрез хороскопа за съвместимост ще получите детайлен анализ на всички аспекти на отношенията с партньора ви, който ще ви помогне да вникнете добре в силните и слаби страни на вашите отношения, рисковете, точките на допир и конфликт, стабилността, динамиката и перспективите за развитие. Когато се отнася за любовна хармония, този хороскоп ще ви помогне да осъзнаете спецификите в характера, силните и слаби страни, както и нуждите на партньора си. Това ще ви помогне да създадете с него хармонични и стабилни отношения. Ако ви предстои брак или планирате съжителство с партньора си, то наличието на такъв астрологичен анализ е препоръчителен.

Ако ви интересува оценка на бизнес партньорства - партньорският хороскоп ще ви помогне и в това. Разберете как си взаимодействате с вашите съдружници, колеги и бизнес партньори. Необходимо е наличието на фактическа връзка между вас. Симпатиите, едностранните и неизяснените отношения не подлежат на такъв анализ.

Поръчайте вашият хороскоп на мобилен номер 0897 339585 или ТУК…

вторник, 21 юли 2020 г.

юли 21, 2020

ЛЕГЕНДИ ЗА РОЗОВИЯТ КВАРЦ

 

Розов кварц за любов и опрощение







Римляните смятали розовия кварц за много силен лечебен камък .Те го използвали и за правенето на печати като знак за собственост. Древните египтяни смятали, че този камък забавя процеса на стареене.

Розовият кварц се смята за камъкът на любовта и красотата.  Също и за брачен камък. Вярва се, че розовият кварц помага за прошка и лекува взаимоотношенията между хората. Според древни текстове, хората, които искат да привлекат любов в живота си, трябва да носят розов кварц във формата на сърце.

Според келтските поверия, Розовия кварц се използва в някои случаи, за да помогне на умиращите да преминат по-лесно в отвъдното. Помага на приносителя си да си спомня добре сънищата си, да постига желан край в тях. Някои родители го използват, за да успокоят разстроените си деца. Когато се чувствате тъжни, самотни или физически зле, може да по държите розов кварц, за да генерирате чувството, че сте обичани и че се грижат за вас.

Легендата разказва, че Купидон и (или) Ерос донесли розовия кварц на земята с надеждата, че ще разпръсне любов, топлина и страст. Друг мит споменава, че Арес нападнал Адонис, Афродита се опитала да му помогне. По пътя се закачила за бодлив храст, а когато най-сетне пристигнала, било твърде късно - Адонис бил мъртъв. Тяхната кръв се сляла и белият кварц в района се оцветил в розово. Зевс съжалил двойката и всяка година съживявал Адонис за 6 месеца.

Розовият кварц е скъпоценен камък с богата история от поверия. Заради нежния си цвят той отдавна е считан за успокояващ кристал, който стимулира любовта и лекува. Той помага за премахване на негативни емоции като ревност, гняв и страх, а също така облекчава душевната мъка и психичните травми.

събота, 18 юли 2020 г.

юли 18, 2020

УРОЦИ МОИ НЕПРЕМИНАЛИ

Моите минали, настоящи и бъдещи уроци



Едни от тях съм усвоил, други все още са необясними за мен, трети тепърва ще изучавам...



Дали ще успея... едва ли и все пак зависи от?
Цветовете се срещат и разделят...те рисуват дъгата...ние се срещаме и разделяме... Ние рисуваме тъгата...

Понякога съдбата те захвърля на някой непознат, скалист, самотен бряг и пред теб стои въпроса да останеш или да се върнеш в морето на търсещите. Изисква се смелост да останеш на такъв бряг, изисква се смелост и отново да се хвърлиш в морето, но преди да решиш помни - винаги по света има и по-гостоприемни, по-плодородни и красиви брегове от този на когото се намираш ти. Това, което остава е да решиш какъв бряг търсиш ти... 

Човек няма как да знае какво би трябвало да иска, защото живее един-единствен живот и не може да го сравнява с предишните си животи, нито пък да го поправи в следващите ... Няма никакъв начин да се провери кое решение е по-правилно, защото няма никаква възможност за сравнение. Човек изживява всичко за първи път, при това без да е подготвен ... Einmal ist keinmal, повтаря си Томаш немската поговорка. Онова, което се случва само веднъж, все едно никога не се е случвало...

"Понякога най-злият ти враг, който те води към гибел, неволно може да те спаси."
"И в най-безизходната ситуация има спасение. Понякога то е под носа ти - просто трябва да го видиш.". "За да се справиш с една заплетена ситуация, не трябва да губиш самообладание, а да помислиш."

"За много кратко време, време животът може да се обърне няколко пъти от добро към лошо и обратно. Трябва да сме винаги готови за това.". "Когато си успял и талантлив – неминуемо имаш врагове. Не защото си им направил зло, а защото ти завиждат. И много често точно тези врагове са най-опасни.". "Животът е непредвидим. В най-лошото на пръв поглед нещо може да се крие благополучният изход."

"А и никога не знаеш дали пък не си любимец на съдбата..."
юли 18, 2020

ЛЕГЕНДИ ЗА ИЗУМРУД И ОНИКС



Бог бил дал на цар Соломон изумруд



Според една от легендите, че Аметист е онзи скъпоценен камък, който се е превърнал в лилав кристал от сълзите на Дионис, богът на виното. Гръцката митология нашепва, че в пристъп на ярост той се опитал да убие една млада девойка на име Аметиста с помощта на двата си тигъра. 
 За щастие Аметиста била спасена от богинята Диана, която я превърнала в статуя от блестящ прозрачен кварц. Когато Дионис осъзнал глупостта си, той се разкаял и заплакал с горещи  винени сълзи над статуята, които оцветили кварцовата статуя в приказно лилаво и така се родил приказният Аметист. 

 Друга легенда, пък ни отвежда към мистичния Оникс, който пък бил сътворен като скъпоценен камък от телесната част на Венера - богинята на любовта. Според някои слухове, Купидон е бил използвал стрелата си, за да подреже божествените й нокти, докато Венера спяла, и ги е оставил разпръснати по пясъка. 
Ала  боговете превърнали тези изрезки в камъни, за да гарантират, че нито една част от небесното й тяло няма да загине и така се родил Оникс. 

 От ръкописите на древния равин Енох се появява следната легенда. Бог бил дал на цар Соломон четири скъпоценни камъка, които са му дали властта да управлява всички творения. Един от тях е бил разкошен Изумруд. Впоследствие се разбрало, че този скъпоценен камък - Изумруд има силата да предпазва носителят от негативни енергии и най-вече предавал мъдрост, а също така Изумруд давал възможност да предвиди бъдещето.

Следват още легенди…

събота, 11 юли 2020 г.

юли 11, 2020

РЕТРАГРАДЕН КАЛЕНДАР

 

Кои планети са ретроградни през 2020 година

 

 

 

В астрологията планетите се подразделят на две категории: лични планети и трансперсонални планети. Личните планети са Слънцето, Луната, Меркурий, Венера и Марс. Те се считат за бързи планети, защото им е необходимо по-малко време за преминаване на зодиакалния кръг (минимум 28 дни за Луната, а максимум година и 220 дни за Марс). Когато преминават от един астрологичен знак в друг, те балансират енергиите си по различен начин за всеки човек.

Трансперсоналните планети имат по-бавно движение и им трябват между 12 и 249 години, за да преминат през целия Зодиак. Поради тази причина те се наричат и колективни планети, с изключение на Юпитер и Сатурн, които са по-бързи от останалите. Това са Уран, Нептун и Плутон.

През 2020 г. започва „Голямата трансформация“
Трите основни планетарни цикъла, които ще започнат през 2020 година както следва :
Движението на Сатурн и Плутон ще започне на 20 януари 2020 г. и ще продължи 34 години.
Движението на Юпитер и Плутон ще започне на 31 юли 2020 г. и ще продължи 12 години.
Движението на Юпитер и Сатурн ще започне на 2 ноември 2020 г. и ще продължи 20 години.

 Меркурий ретрограден в Риби и Водолей (17 февруари - 10 март 2020)

За първи път, през периода 17 февруари - 10 март 2020 година, Меркурий ще бъде в ретроградна позиция, преминавайки през Риби и Водолей. Пъргавият Меркурий може да предизвика трудности и закъснения в комуникациите, финансовите сделки, търговията, пътни катастрофи и проблеми в транспорта като цяло.

Освен това, тези трудности могат да бъдат свързани с водата и водните инсталации, проблеми с ВиК тръбите, наводнения, причинени или от твърде много дъжд, или обилни снеговалежи, или поледици. Това определено може да се отрази върху пътната обстановка.

Меркурий за втори път ще бъде ретрограден, когато ще попадне в съзвездието Рак, през периода 18 юни - 12 юли 2020 година. Това ще повлияе на трезвото мислене и ясните преценки във всяка една ситуация. Интровертността ще властва. Освен това, тази ретроградност на Меркурий ще предизвика бури, наводнения и евентуално градушки.

През периода 14 октомври - 3 ноември, Меркурий за трети път ще бъде ретрограден, когато ще заседне в Скорпион и Везни. Това ще доведе до лавина от груби грешки, сериозни аварии, фатални пътни инциденти и срив във финансово отношение.

За сметка на това, Меркурий в Риби е пряко свързан с Вселената. Когато Меркурий ретрограден в Риби най-вероятно ще увеличи информираността и интуицията и може да доведе до разбирането и откриването на някои непознати неща.

Може да заявите своят желан хороскоп ТУК